Logo Watergraafsmeer
Maatschappelijk netwerk voor een leefbare en toekomstbestendige
stadswijk met water als vliegwiel voor innovatie

zoeken

Steden maken de toekomst. Cohen

Projecten en activiteiten

Binnen WATERgraafsmeer vinden veel projecten en activiteiten plaats. Deze kunnen zowel tijdelijk als structureel van aard zijn. Zo zijn er Ruimtelijke plannen in de Watergraafsmeer, zoals Eenhoorn en Zeeburgia, waar stedelijke vernieuwing plaatsvindt. Deze projecten vallen vaak onder de kerntaken van de lokale overheden, maar worden zo veel mogelijk ingestoken vanuit de integrale WATERgraafsmeer-visie

 

Er zijn ook Projecten die niet bij een specifieke plek horen, maar bij de hele polder. Voorbeelden hiervan zijn WATERkunst en de Slag op het Watergraafsmeer. Hier worden kunstenaars uitgedaagd om samen met bewoners een kunstwerk te ontwerpen wat mensen er aan herinnert dat ze in een diepe polder leven. 

 

Naast deze projecten vinden er veel Activiteiten plaats. Deze variëren net zo sterk als de diversiteit van partijen in het netwerk. In 2010 werden onder andere de Tauw-waterdag, Ondernemerstafel en Proeftuin voor klimaat georganiseerd. In 2011 werd hier vervolg aan gegeven met de WATERgraafsmeer versnellingsdagen en de Inspiratie- en contactdag.
Tot slot vormt WATERgraafsmeer een uitstekend platform voor zowel het doen als het toepassen van Onderzoek. Je vindt hier informatie over lopende en afgeronde onderzoeken in het kader van WATERgraafsmeer.


Fotogalerij

Wilt u nader informatie over het WATERgraafsmeer programma of het netwerk?

 

Neem contact op met:

Maarten Claassen (Waternet)

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Tel: 020-6083625

 

of

 

Pascal Hament (Stadsdeel Oost)

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Tel: 020-2534128

 

 

Ga naar het nieuwsarchief